Här presenterar vi resultatet
i en av vinterns stora begivenheter:

 

 

Artrally 2008

 

 

 


Gråsiskorna lyste med sin frånvaro
  Årets rally som var ett samarrangemang mellan KOK och VBOF blev mycket lyckat! Den milda vintern hade förståss satt normala vinterrutter ur spel och man fick även beakta att arter som sparvugglor, gravänder och bläsänder fanns att inhämta. Vad som livligt diskuterades, på träffen vid Galtsjön efter målgången kl. 17.00, var alla de missar som gjorts av arter som ansetts som givna! I mitt eget lag "Animalerna" kunde vi ståta med pinsamheter som missad tamduva, svartmes och fasan! I de andra lagen fanns liknande erfarenheter. Sammanlagt kom vi upp i det strålande resultatet 98 arter (Att jämföra med förra årets 84).

I årets tävling deltog 5 lag med 18 deltagare och det får ses som bra. Till nästa år välkomnar vi lag även från Ronneby och Sölvesborg att deltaga för artrally av den här typen är verkligen kul - det kunde vi alla vara överens om efteråt vid matbordet på Galtsjön. Roligast är givetvis att vinna men att planera och genomföra rallyt med det egna laget var roligt det också, kunde vi 4 lag som får komma igen nästa år, glatt konstatera efteråt!

Hur gick det då? undrar ni säkert.
Jo, vandringspriset "Varfågeln" gick i år till "Knipligan" (Manfred Dornhäuser, Bengt Carlsson och Rune Svensson) som kom upp i det aktningsvärda resultatet 77 arter! Vi gratulerar, slickar våra sår, och lovar att nästa år ska åter "Varfågeln" hamna här borta i öster!

För fullständigt resultat och lagförteckning läs
här...


 "Knipligan" var ensamma om att dra in rördrom

 

 

 
Många hade räknat med trädkrypare men fick tji...

Nästan alla fick se tofsvipa under artrallyt.